Provator AB investerar i Lidalco AB

Pressmeddelande 2017-10-16

Lidalco, med säte i Helsingborg, har sedan starten 1982 servat den svenska industrin med specialkabel från ledande tillverkare i Europa med gedigen erfarenhet och kunskap om kabel.

”Vi är en stark ägare och duktiga på att utveckla bolag tillsammans med dess ledning. Inom teknikhandelsbolag är vi sedan 2010 även delägare i Primogum AB.
Lidalco är ett mycket fint och välskött bolag och vi ser fram emot att bidra till deras framtida utveckling” säger Mikael Thörnkvist, VD för Provator AB.  

”Att få in en stark partner känns väldigt bra och möjliggör för oss att ta nästa steg i Lidalcos utveckling” säger Benny Hägg, VD och delägare i Lidalco AB

Som ett steg i Lidalcos utveckling utökas organisationen med fyra personer för att stärka bolagets position mot både den svenska industrin och elgrossistmarknaden:

  • Lars Seire och Tobias Asp anställs inom produkt och försäljning. Båda med lång och gedigen erfarenhet av branschen. Lars och Tobias kommer närmast från Rutab AB.
  • Mats Thelander anställs som inköpare och Johan Seire inom kundsupport, även de med lång erfarenhet inom kabelbranschen.

Lidalco har huvudkontor och lager i Helsingborg, med försäljningskontor i Bålsta och Tranås.

För mer information, vänligen kontakta:

Mikael Thörnkvist, VD Provator AB

0705-32 19 60, thornkvist@provator.se